Nyheder fra ejere af doodler

Dognews

13-10-10
Pt. er vi igang med både lydighedstrænning klasse 1 og agility, så der er nok at se til. Prøven i Klasse 1 bliver den 7/11 hvorefter der gerne skulle være præmieoverrækkelse medio november. På agility side satser vi på, at Pedro vil kunne komme ud og "vise hvor dygtig han er" til et stævne i foråret (tror ikke der er nogen stævner, nu hvor vi nærmer os vinter).
 

Så alt i alt går det rigtig godt med ham. Han er vagtsom, sød og utrolig lærenem, hvilke også gør ham populær, i den by vi bor i. 

Vi skriver en historie, når Pedro har været til prøv

Hej Sanne

 

Det er ved at være længe siden, men tiden flyver af sted med dejlige Midas. Han er en skøn hund med følgende egenskaber:

 

-          Meget kærlig og puttesyg. Han har en vane med at hente sit tæppe når vi går i seng om aftenen, og så skal vi lige hygge lidt sammen med tæppet inden han pænt lægger sig til at sove på gulvet i soveværelset. Han giver mange krammere og hundekys (bløde bid over armen)

-          Meget livsglad og energisk. Hans store udfordring er, at det ikke er alt hvad der bevæger sig der er potentielle legekammerater. Det kræver stor opmærksomhed når vi er ude og gå tur, men han bliver bedre og bedre.

-          Super lærenem - han elsker at træne, gå spor osv. Han bliver så ivrig så han kommer med små pivelyde mens han arbejder, og hver en lille muskel i hans krop er helt spændt. Til trods for det klarer han at vente, blive liggende osv.

-          Har intet ødelagt som han ikke måtte ødelægge. Det er vi meget imponerede over! Stjæler ikke fra bordet og tigger ikke.

-          Har ingen alene-hjemme problemer

-          Er god ved alle dyr og mennesker og er blevet rigtig gode venner med vores katte.

-          Rigtig glad og legesyg og anledning til mange grin

 

Og, så er han jo bare så nuttet at se på. Han skal til hundefrisør i næste måned og så er vi spændt på hvor fin han bliver. Vi synes jo han er en skøn pelsbunke, men han fælder en del, så nu må vi se om en klipning hjælper på det. Ellers hjælper støvsugeren J

 

Jeg vedhæfter lige et par billeder inden han bliver klippet, så du kan se vo

 

Knus fra Berit og Midas

mærkning inden hvalpen er 4 mdr gammel

Tatovering eller chip

Chip eller tatovering?
En chip er en lille elektronisk dims, den er 1 cm lang og et par millimeter i omkreds. Den lægges under huden, med en kanyle på venstre side af halsen. Man bruger en scanner til at aflæse det nummer chippen er kodet med. Alle dyrlæger, falck, politiet og dyreinternatter har en scanner, så de hurtigt kan se hvem hunden er og hvor den hører til.

Denne chip er forstørret. Den er ca. 1 cm lang og 2 mm i diameter.

Både og hunde og katte kan tatoveres, nogle hvalpe tatoveres hos opdrætteren i deres første leveuge, så må det gøres uden bedøvelse. Herefter skal dyret i fuld narkose.
En tatovering kan læses af alle, den sidder typisk i øret eller lysken hos hundene. Hvis din hund er tatoveret og den ikke kan læses er det muligt at optegne den igen, eller også kan man give hunden en chip som supplement.

Det er Lovpligtigt at mærke sin hund

Ifølge: Bekendtgørelse af lov om hunde
§1 Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, fra den er 4 mdr gammel er mærket og registreret samt bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.

Det betyder at alle hunde skal mærkes enten med tatovering eller chip. Nogle opdrættere sørger for at hvalpen er mærket når man køber den. Ellers kan dyrlægen gøre det ved hvalpetjek og vaccination, så vil man typisk vælge en chip, da tatoveringen er smertefuld og skal foregå i fuld narkose.

Hvis man skal rejse med sit dyr: Uanset hvilket land i skal til skal dyret være entydigt mærket, det vil sige at dyret skal være tatoveret eller chippet (fra 3. juli 2011 skal alle dyr være chippet).



Nyhedsbrev fra Pedro 17-11-2010

Hej Susanne.

 

Langt tid siden vi har skrevet til dig sidst, men nu har vi en masse spændende og fortælle.

 

Efter Pedro i foråret bestod Jagtprøven og Øvede begynder, valgte vi at holde en god ferie hjemme i Danmark, hvor der så var tid til leg og lidt træning oppe ved vores sommerhus. Da Pedro allerede inden havde vist sig at være en ”rigtig vandhund”, begyndte jeg at indføre et morgenritual, hvor Pedro og jeg gik ned og tog os en svømmetur inden morgenmaden. Dette foregik på den måde, at  Pedro lagde sig inde på stranden, mens jeg gik ud på badebroen og sprang i, hvorefter Pedro så svømmede ud til mig og pjaskede rundt. Selv en af dagene, hvor der ellers var en del bølger, fraveg Pedro ikke fra vandtjansen, da jeg kaldte på ham ude på dybt vand. Da vi derfor kom hjem, fik jeg lyst til at prøve, om han virkelig ville følge med mig, hvis jeg sprang i fra en badeponton. Vi tog derfor en god sommerdag ud til et lille lokalt badested, hvor der er en god men ikke så overfyldt badestrand med badeponton. Vi gik ud for enden af badepontonen, hvor jeg så sprang i og nu lå nede i vandet og kaldte på Pedro. Først steppede han lidt frem og tilbage, men efter kort tid kom springet – fantastisk syn. Ingen tvivl mere, han vil gå gennem (Ild og vand) for at følge mig. Efter vi begge var kommet op tog vi tilløb inde fra strande og sprang næsten synkron ud i vandet. Denne leg/træning tog vi efterfølgende flere gange inden vandet blev for koldt.

 

Når men sommeren var forbi, og vi startede op på Lydighedstræning KLASSE 1 i august måned. Det viste sig endnu engang hurtigt, at Pedro fortsat havde en utrolig hurtig indlæringskurve, og derfor spurgte vores datter Amalie også, om hun ikke også måtte starte op til Agility træning med ham. Da Pedro nyder og være sammen med os, fik han dermed 2 ugentlige ”skoledage” henover månederne august – oktober, med to forskellige trænere. Ud over mine egne oplevelser med Pedro har det været utrolig sjovt og følge med i Amalies og Pedro’s bedrifter på Agility banen. Han har klaret forhindringerne fantastisk flot, og lyster nu Amalies kropsbevægelser selv på afstand. Eneste udfordring for Amalie har været, at hun har en ufattelig hurtig hund c¨;) Derfor har hun også måtte ifører sig fodboldstøvler for at kunne stå fast, når slalom, vippe eller tunneler bliver gennemløbet.

 

Når men al denne træning skulle så testes af forrige weekend, hvor der var lydighedsprøve på Klasse 1 hunde. Vi havde efter gennemførelsen en god fornemmelse af, at vi havde klaret det flot, men hvor flot viste vi ikke helt. Sidste weekend var der så præmieoverrækkelse og udlevering af diplomer i klubben. Her var både Pedro, Amalie og jeg mødt op, og det blev en fantastisk dag.

 

·          I Lydighed Klasse 1 fik Pedro 136 point ud af 150 mulige, hvormed han fik en 1 præmie og direkte adgang til at gå videre på Klasse 2 hold. Det viste sig samtidig, at han var den eneste hund på hele klasse 1 holdet, som havde fået en 1 præmie og var dermed klassen generelt bedste hund.

·          På Agility holdet fik Pedro lov til at gå direkte fra Begynder til Øvede ved sæsonstart efter nytår, ligesom Pedro og Amalie skal være med på trænerholdet for Agility Begynderholdet efter nytår.

 

Som de også sagde nede i hundeklubben – det er en helt utrolig alsidig hund med et fantastisk temperament – og det kan vi kun give dem fuldstændig ret i.

 

 

Det er min 3 hund (3 forskellige racer), og jeg har aldrig oplevet en hund, som er så intelligent, vagtsom og familievenlig. Ganske simpel en skøn hunderace. Derfor skal vi også høre, om du fortsat overvejer at lave hvalpe med Pedro som far? Det kunne nemlig godt være, at vi ville have en ”mellem Pedro” som legekammerat til Pedro på sigt. Du må derfor gerne vende tilbage, hvis det er noget du fortsat har i tankerne. Pedro er som sagt scannet, og har AA i hofter og 00 i led. Altså en superfrisk hanhund.

 

Inden jeg slutter af, må jeg lige huske og fortælle, at vi faktisk også har nået og været på vores første rigtige jagt. Det var en sjov oplevelse, med en masse flotte naturoplevelser fra tidlig morgenstund, men vi fik ikke apporteret noget. Men der kommer nok en anden gang c¨,) – Sender nogle flere billeder af Pedro indenfor nærmeste dage.

 

Mange hilsner Ib .

Hundesyge fra græske gadehunde !!!

Farlig hundesyge i Danmark


Af TEA KROGH SØRENSEN

Offentliggjort 03.07.09 kl. 13:28

Den meget smitsomme hundesyge er fundet hos en hund i Danmark. Sygdommen rammer ikke mennesker, men er oftest fatal for uvaccinerede hunde, advarer dyrlæger.

For første gang i næsten et årti er den farlige og potentielt dødelige virussygdom, hundesyge, blevet påvist hos en hund i Danmark. Sådan lyder advarslen fra dyrlæger fra sitet Netdyredoktor.dk, efter at en hund i Rødding har fået konstateret den frygtede sygdom og flere andre hunde har udvist symptomer og i disse dage undersøges.

Ifølge praktiserende dyrlæge Finn Jørgensen er den smittede hund med al sandsynlighed blevet smittet af en gadehund, der er hentet til Danmark fra Spanien.

"Der er tale om en af de mest frygtede sygdomme hos hunde, som er ekstrem smitsom og giver nogle ret alvorlige symptomer. Antallet af hunde, der dør som følge af sygdommen, er meget højt for de uvaccinerede hunde - otte ud af ti hunde uden vaccination dør, hvis de smittes," siger Finn Jørgensen.

Har man derimod fået sin hund vaccineret indenfor de seneste to år, kan man dog tage det nogenlunde roligt, for hundesyge er i følge Finn Jørgensen altid en del af hundevaccinationen.

Kan udvikle sig til epidemi

"Hundesyge, som ikke kan ramme mennesker, har gennem mange år været en af de sygdomme, vi vaccinerer hundene mod i Danmark. Og det til trods for at det er længe siden, det sidst har været konstateret her i landet. Grunden til, at man har fortsat vaccination er, at sygdommen er så farlig og smitsom. Hvis hundebestanden ikke er vaccineret, kan det lynhurtigt udvikle sig til en epidemi."

Men selvom hunden er korrekt vaccineret, er der dog en meget, meget lille risiko for, at den alligevel kan blive smittet, påpeger han. Man opfordres derfor til at søge dyrlæge, hvis ens hund pludselig får høj feber, forøget vejrtrækning, øjenbetændelse, opkast og diarre.

Senere i sygdomsforløbet kan sygdommen angribe hundens centralnervesystem og give krampe.

Ifølge dyrlægerne er der formentlig tale om, at en uvaccineret gadehund fra Spanien har importeret smitten.

Spreder sig over store afstande

"Der findes en række hundeorganisaitoner, som i bedste mening tager gadehunde med hjem fra Spanien, Grækenland eller andre lande - og sørger for at de får et godt liv herhjemme. Men de skal være meget seriøse og sørge for at få hundene vaccineret, inden de medbringer hundene til Danmark," lyder det fra Finn Jørgensen.

Hundesyge er meget smitsom og smitter ved direkte kontakt mellem hundene. Men hundevirus kan også smitte via luften og kan – ligesom de fleste andre virus – sprede sig over meget store afstande. Derfor kan man ikke føle sig sikker, selvom man bor langt fra Rødding.

Hvis man eksempelvis klapper en anden hund, kan man tilsvarende tage smitten med hjem til sin egen hund.

Hundeejere opfordres til at tjekke hundens vaccinationspapir og sørge for at få hunden vaccineret, hvis vaccinationsperioden er udløbet. Den er typisk på et eller to år, men det skønnes, at danske hunde i gennemsnit kun bliver vaccineret hvert fjerde eller hvert femte å

Vaccination hvert tredje år !!!!!


Vaccination: Hvert tredje år er nok


Vaccinationer 

De hyppigste vaccinationer til hunden

  • Hundesyge
  • Parvovirus
  • Smitsom leverbetændelse
  • Rabies
  • Kennelhoste (efter behov)
  • Leptospirose (efter behov)

Af TINA BRYLD

Offentliggjort 19.03.11 kl. 11:40

Tidligere skulle hunden vaccineres hvert år, men nu mener dyrlæger, at det skaber ubalance.

Der er sjældent grund til at overdrive. 

Derfor skal man ikke længere vaccinere sin hund mod f.eks. hundesyge hvert år. Hvert tredje år rækker som regel, og der er endog nogle, der mener, at sådan en vaccination kan holde hundens hele liv. Sådan har det formentlig været altid, man har bare ikke vidst det med sikkerhed og har derfor vaccineret hvert år for en sikkerheds skyld. 

Fordelen har været, at hunden kom til et samtidigt sundhedstjek hvert år, og det bør man blive ved med, mener Gudrun Frantsen, der er dyrlæge i Viby ved Århus og i Rønde på Djursland. 

Overdosis er skidt

Hun har en holistisk tilgang til behandlinger, hvilket betyder, at hun kigger på både fysiske og psykiske symptomer, når hun behandler et dyr, og desuden ser på ubalancer og balancer i helbredstilstanden. En vaccination giver ubalance, når den bliver givet, og derfor er det en kæmpegevinst for både hund og ejer, at man ikke længere behøver give den hvert år, mener hun. 

»Der er ingen tvivl om, at det belaster hundens immunsystem, hvis den får en overdosis af vaccinationer,« siger dyrlægen, som heller ikke vil vaccinere en hund, der ikke er sund og rask. 

»Det er en holistisk tankegang om, at hunden reagerer bedre på vaccinationen, hvis den ikke døjer med anden sygdom. Jeg ser tit, at allergier bryder ud igen, hvis hunden er blevet vaccineret, mens den har været svækket på den ene eller den anden måde. Immunforsvaret skal være i fuldt beredskab, når man vaccinerer.«

To gange basis

Gudrun Frantsen tager selv samme pris - ca. 100 kr. - for en treårig kombination af hundesyge, parvovirus og leverbetændelse, som for en etårig. En rabiesvaccination koster det samme, og hertil kommer så honorar for konsultationen. 

En hund skal basisvaccineres to gange, mens den er hvalp. Det skal gentages et år efter - og derefter hvert tredje år, hvis man vil være sikker, og aldrig mere, hvis man satser på, at de hukommelsesceller, der producerer antistoffer mod de sygdomme, man vaccinerer imod, husker sygdommen og derfor reagerer på den. 

Hvis man vil have sin hund med til udlandet, skal man dog have en dyrlægedokumenteret vaccine mod rabies, som gælder i tre år, hvis der er brugt Rabisin, som typisk anvendes herhjemme.


| Svar

Nyeste kommentarer