Hvis du ønsker at bestille en hvalp – sker dette kun efter flere telefonsamtaler og evt. besøg hos mig for at møde ”OS”.I bliver så sat på ventelisten og får løbende oplysninger om hvordan det går.
Angående hvilken hvalp i skal have, er det således ,at i selv kan bestemme det . Jeg har jo været om hvalpene fra fødsel og til de skal ud i nye hjem, så er her altid til råd og vejledning.
Ud fra jeres levestil og behov for hvad i skal bruge jeres hund til ( vagt-jagt -agility /familie-hund ) finder vi sammen ud af, hvilken hvalp der passer bedst ind til jer.
Husk at i et kuld er det forskellige pelstyper - så hvis du er allergiker – kan jeg fortælle dig hvilken type pels der er bedst for dig - husk at den allergiske reaktion sker pga af:
hud ( skelafkast )- hår eller enzymer i spyt.
Så når hvalpene er født indbetales der et depositum og rest ved afhentning af hvalpen.
Husk der er en del i kan gøre mens i venter på at få jeres ”guldklump” .
Der er en del god litteratur man kan købe eller låne på biblioteket.
Læs afsnittet af Irene Jarnved ”Sådan bliver du ven med din hund ”
Husk jeg råder og vejleder dig om, hvad der kommer til at fungere bedst hos jer og for hvalpen.
Mange spørger om de skal tage ferie når hvalpen kommer hjem –dette vil jeg ikke råde til, men en forlænget weekend er fint.Alenetræningen sker i små portioner.
Jeg forlanger ikke at mine hunde bliver steriliseret eller kastreret. Slet ikke som hvalp-
Jeg har boet mange år i USA og ved at de bruger det der – men det er ikke pga sundheds risici- men pga. af, at der bliver avlet alt for mange hunde.Der er også de berygtede ”puppy mills” hvor en hundeejer har op til 20 -50 hunde gående under meget dårlige forhold, og bruger dem KUN som avlsmaskiner.I USA er haverne heller ikke hegnet ind, som i Danmark, derfor løber hundene rundt og parrer sig i flæng.
Jeg mener at en hvalp skal have love til at få sin naturlige portion hormoner som unghund, så den kan finde ud af, om den er en tæve eller hanhund. Så kastration og sterilisation skal først ske efter den 6-8 mdrs. alderen.
Jeg henviser her til Irene Jarnved indlæg :
Sådan bliver du ven med din hvalp.
Hvalpetiden er en pragtfuld tid, hvor du som hvalpeejer har alle muligheder for at "skubbe" din hvalp i de rigtige retninger, så den igennem det næste års tid udvikler sig til at blive en glad og velfungerende voksen hund.
Din indflydelse på hvalpens opfattelse af dig som ejer er enorm! Du kan så at sige "modellere" den til at have hvilken som helst opfattelse af dig - og du kan helt selv bestemme, at I skal blive de bedste venner i verden!
Men at få status som hvalpens bedste ven, er ikke "gratis" og slet ikke en selvfølge, bare fordi dit navn står på hundens stambog eller vaccinationsattest - det kræver indsats fra din side.
Den helt nye hvalp .
Hvis du lige har fået din hvalp, så tænk på, at den er flyttet fra alt det kendte. Tænk også på,at den har mistet alt, som den har kendt til i hele sit liv (sin mor, søskende, opdrætter og sine vante omgivelser). Dens oplevelse er, at den nu er helt alene og skal til at opbygge et nyt liv. Og det er en svær periode for en kun 8- 9 uger gammel hvalp.
Sådan bliver I venner: - Vær sammen med hvalpen hele tiden - også om natten.
- Lad være med at udsætte hvalpen for alt for mange nye mennesker.
- Lad den opbygge en tryghed ved dig og den nærmeste familie i de første par dage, så den ved, hvor den hører til.
- Skæld ikke hvalpen ud, uanset hvad den gør forkert! Den er lige ankommet og aner ikke, hvordan den skal opføre sig. Hvis den bliver skældt ud, bliver den bare mere forvirret og usikker over flytningen, end den er i forvejen.
Hvalpen & familien Fra naturens side er hvalpetiden den ene af to perioder i en hunds liv, hvor den skal opbygge stærke og livsvigtige relationer til dem, som den skal leve sammen med (den anden periode er hundens "teenageperiode").
I en ulve- eller hundeflok har hvalpene en form for "gratis prøvetime", hvor de har mulighed for at udforske og udfordre grænser, lære sproget og finde ud af, hvordan de skal forholde sig til og håndtere de andre i flokken. Det frie spillerum betyder, at hvalpene får positive erfaringer med de voksne i flokken og dermed bliver der mulighed for at etablere et venskab.
Hvalpene er altid sammen med en eller flere af de unge eller voksne i flokken. Så hvis moderen er på jagt sammen med en del af flokken, vil der blive etableret "barnepige", mens hun er væk.
Sådan bliver I venner: - Lad være med at opdrage hele tiden! Slap lidt af og indse tålmodigt, at hvalpetiden vil være præget af, at den lille hvalp er ved at lære sit nye liv at kende.
- Hav forståelse for, at hvalpen vælger at undersøge verden på sin egen måde. For eksempel bliver de fleste ting undersøgt med tænderne. Den har ikke arme og kan ikke vende og dreje ting for at finde ud af, hvad det er. Men den kan smage sig frem til det...
- Lad være med at efterlade hvalpen alene hjemme i mange timer. Hvalpen, der er efterladt alene for længe, lærer kun hvem den bor hos - og det er noget helt andet, end at lære, hvem der er dens ven!
Ingen skjulte hensigter Det er fejlagtigt at tillægge hvalpen egenskaber som for eksempel jalousi, hævn, forventning, skuffelse, dårlig samvittighed og misundelse. Alle hunde er, ligesom alle andre dyr (bortset fra mennesket), heldigvis fritaget for alle disse sindstilstande.
Hunde ser ikke frem eller tilbage i deres liv, men tager hvad livet byder her og nu. De bruger selvfølgelig de erfaringer, de efterhånden får til at opnå eller undgå noget. Men de er ikke forudseende og planlægger ikke fremad.
Sådan bliver I venner: - Skæld aldrig ud for fejl, som hvalpen har begået for mere end tre sekunder siden. Den forstår for eksempel ikke, at den får skæld ud, fordi den har kradset malingen af panelet eller bidt i dørkarmen, mens den var alene hjemme. Hvis hvalpen ser "flov ud", når du kommer fra arbejde, er det fordi, den ser, at dit ansigt ser anderledes og mere anspændt ud end normalt. Og derfor forsøger hvalpen at mildne din vrede ved at sende dæmpende signaler.
- Hvalpen tisser ikke på gulvet for at hævne sig over, at den ikke er kommet ud og gå tur. Den tisser på gulvet, fordi den ikke længere kan holde sig. Hvis du skælder den ud for at tisse på stuegulvet, opfatter hvalpen, at det er forkert at tisse, og ikke at den gør den indendørs. Og så vil du meget let kunne risikere, at den gemmer sig for dig, når den skal tisse. Og så bliver det virkelig svært at træne renlighed!
Venlig opdragelse Tolerance, beskyttelse, tillid, tålmodighed og konsekvens er nogle af nøgleordene, der kendetegner en god flokfører. Hvis nøgleordene danner rammerne om hundens liv, er det slet ikke nødvendigt med straf og konflikter. Kun grænser i forhold til hvad hvalpen må og ikke må i hverdagen. Straf og konflikter vil altid have negativt fortegn hos hunden og vil kunne medføre konsekvenser i form af utryghed og mistillid. Og vil kun gøre vejen til venskabet endnu længere og snørklet!
Sådan bliver I venner: - Vær der ALTID for din hvalp, hvis den har brug for beskyttelse i forhold til voldsomme hunde, mennesker der kan virke truende eller ting/situationer der kan virke skræmmende. Ynk ikke hvalpen, men vis den at du tager ansvar og passer på den.
- Husk, at hvalpen ikke aner, hvad du vil lære den i hverdagen og til træning. Vær derfor tålmodig og regn med, at det tager tid og kræver gentagelser, før hvalpen forstår dit budskab. Konsekvens i træningen er godt (konsekvens = at formidle budskaberne ens hver gang), mens skæld ud og konflikter vil hæmme indlæringen.
Sultan den første labradoodle der blev sendt til Hawaii til blind dame der havde alergi- 1989
Nyeste kommentarer