Grundregler for god bonding

Susanne Juul Larsen

Børn og hvalpe.


Få ting i verdenen får  så mange følelser  fem i os, som at se loyalitet og venskab mellem barn og hvalp. Bånd som er knyttet mellem mennesker og hunde kan blive enormt stærkt,når venskabet er bygget meget tidligt. Dog er det er meget vigtigt, at vores børn lærer, hvordan man skal behandle og være sammen med en hvalp på. Det er vigtigt at de er sammen, på en  sikker måde, og at de lærer at  være ansvarlig over for deres hundeven.

Det at få en hvalp:

Det er vigtigt, at man lærer barnet nogle få grundregler, for at et godt bånd mellem barn og hvalp skal blive knyttet.

  1. Lær dit barn ikke at stirre hunden i øjnene - ikke røre  den når de sover.
  2. Instruktionen mellem barn og hvalp, skal vente indtil barnet er stille og rolig, dvs. har nogle rolige energier og være i stand til at tage imod instruktioner fra en voksen. Tillad aldrig barnet at løbe hen mod hvalpen.
  3. Hold øje med dit barns energiniveau( få barnet til at forstå at man skal være rolig  når man skal være sammen med hvalpen ) læg mærke til hvordan hvalpen reagerer. Når du er tilfreds og situationen er rolig og under kontrol vis dit barn, hvordan man are hvalpen rigtigt. 

  4.    4.    Sikkerhed først og fremmest. Vær ikke bang for at sige nej... hvis situationen er usikker for barnet eller hvalpen , fortæl barnet, at hvalpen er i træning og kan ikke er bliver blive forstyrret lige nu.

Legetid:

  Hold øje med barn og hund, når de leger, mens hvalpen er lille! 

Hvalpe og   børn skal aldrig være uden opsyn af en voksen. 

1. Sæt nogle grundregler for når der ikke leges. 

   Når hvalpen sover - så sover den, og må ikke forstyres.

   Vær sikker på at dit barn forstår at der ikke må hives i    hale/ øre /pels eller  prikke i øjnene

2. Hold øje med hård leg - som skal stoppes med det samme. Korriger barnet med det samme, og få det energiniveauet ned, når der er  behov derfor.

  1. Læg mærke til hvalpens kropssprog (bl.a. hvis den prøver at gemme sig/ komme væk fra situationen - ørene ligger fladt ned til hovedet - halen mellem benene ) - Træd ind når du kan se hvalpen har fået nok af legetid.Lad altid hvalpen komme til dit barn og ikke omvendt. 

| Svar

Nyeste kommentarer